ALKOHOLFRIE EVENTS

I stedet for våde fester og caféer, kan I skrue op for de oplevelser, som ikke involverer alkohol. Det kan f.eks. være alkoholfrie caféer, koncerter, teaterforestillinger samt sports-events og turneringer - kun fantasien sætter grænser.

Ved at skabe alkoholfrie events på gymnasiet sikrer I, at alle elever har mulighed for at være med i fællesskabet. Desuden viser I eleverne, at den gode energi og fælles oplevelser ikke hænger uløseligt sammen med alkohol.

Gymnasier Fuld af liv tilbyder en guide og materialer til at lave en alkoholfri morgenfest på skolen, se nedenfor.

Hold en morgenfest

En morgenfest er en alkoholfri dansefest, som foregår på skolen i skoletiden – ikke nødvendigvis om morgenen. Morgenfesten varer typisk en times tid, hvor der bliver fyldt med høj musik, knæklys og dans. Formålet med morgenfesten er at give eleverne en positiv oplevelse med at feste uden at drikke alkohol og vise dem, at det ikke er alkohol, der skaber en god fest - men eleverne selv. Vi garanterer, at eleverne er fulde af liv, når de går til undervisning, efter de har fyret den af på dansegulvet.

Se 5 fif til en fed morgenfest nedenfor og Hent vores morgenfest e-katalog for mere info om, hvordan I afholder en morgenfest på jeres gymnasium.

Bestil en gratis materiale-pakke her. Den indeholder alt det, I skal bruge for at holde en fed morgenfest.

 

Guide til den bedste morgenfest

5 fif til den bedste morgenfest:

  1. Morgenfesten skal være et tillæg – den skal ikke erstatte en almindelig fest, men være en ekstra bonus.
  2. Festen må meget gerne være en overraskelse (så eleverne ikke når at overveje, om de tør/gider møde op til noget, de ikke har prøvet før). I kan med fordel hylde eleverne for noget - f.eks. for, at de har taget så godt imod de nye elever, så opleves morgenfesten som en gave.
  3. Undgå at lægge morgenfesten i første og sidste modul – der er større tilslutning, hvis der er undervisning før og efter.
  4. Lad undervisere stå for det (evt. med elevinddragelse - f.eks. elever der er kendt for at kunne sætte gang i dansegulvet eller som kan DJ'e - men vær opmærksom på, at eleverne kan føle, at det er pinligt at være med til at arrangere en alkoholfri fest, når der ikke er tradition for det endnu).
  5. Hold morgenfesten i et mørklagt lokale, gerne med diskolys, og sørg for at musikken er høj, hurtig og genkendelig for eleverne! Så er der garanti for succes på dansegulvet.